Premier League jako pierwsza

7. listopada 2018, 15:47
źródło: SportsPro

W Premier League doskonale wiedzą, że Chiny są dla rozgrywek i klubów w nich uczestniczących, wielkim rynkiem zbytu.

Nie dziwi zatem, że to właśnie oni stali się pierwszą europejską ligą piłkarską, która uruchomiła oficjalną aplikację wyłącznie w języku mandaryńskim dla fanów w Chinach.

Platforma zapewni treści dostosowane do chińskich odbiorców, w tym dostęp do najświeższych wiadomości z angielskiej ekstraklasy. Oprócz tego będą liczne wywiady czy powiadomienia o wyjściowych składach. Pojawią się też choćby odnośniki do chińskich nadawców transmitujących na żywo określony mecz.

- W Chinach są miliony zapalonych fanów klubów Premier League, a my zawsze szukamy nowych i ekscytujących sposobów na ich zaangażowanie - powiedział Richard Masters, dyrektor zarządzający Premier League. - Ściśle współpracujemy z naszymi partnerami telewizyjnymi i wspólnie z klubami regularnie gościliśmy w Chinach, aby przekazać kibicom najlepsze doświadczenia na żywo - dodał.

- Ta aplikacja stanowi inny sposób na cyfrowe podejście do Premier League i jest uznaniem dla zaangażowania naszych fanów, dzięki lepszej i bardziej zlokalizowanej zawartości w języku mandaryńskim - zakończył.

Aplikacja, która zostanie udostępniona po raz pierwszy 9 listopada, została przygotowana przez Kingworld. Z kolei chińska agencja mediów cyfrowych Red Lantern nadzorowała proces i będzie zarządzać bieżącą treścią.

© 2010-2018 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.