Toyota wspiera Legię

9. października 2018, 10:57
źródło: informacja prasowa

Legia Warszawa będzie korzystać z samochodów marek Toyota i Lexus. Wszystko za sprawą nowej umowy.

Toyota Motor Poland, należąca do największego producenta samochodów na świecie - Toyota Motor Corporation, podpisała nową, trzyletnią umowę o współpracy z piłkarskim mistrzem Polski. Do 2021 roku Toyota będzie partnerem motoryzacyjnym Legii Warszawa i oficjalnym dostawcą floty aut.

Flota samochodów wykorzystywana jest m.in. do obsługi pierwszego zespołu Legii, sztabu oraz kluczowych pracowników Klubu. W ramach umowy do dyspozycji klubu przekazane zostaną zarówno pojazdy marki Toyota, jak i prestiżowe samochody marki Lexus. Współpraca partnerów zakłada promocję marek Toyota i Lexus na stadionie Legii, a także przeprowadzenie wspólnych akcji marketingowych, konkursów dla kibiców i wydarzeń specjalnych.

- Jesteśmy dumni z naszej współpracy z Toyota Motor Poland i cieszymy się, że będziemy się razem rozwijać przez kolejne trzy lata. Toyota i Lexus to jedne z najbardziej rozpoznawalnych marek na świecie, które kojarzą się z niezawodnością, solidnością i innowacyjnością, ale także ze sportowym charakterem. Mamy wspólne cele – chcemy być liderami w swoich dziedzinach i wyznaczać nowe trendy oraz standardy. Jestem pewien, że wzajemnie pomożemy sobie w ich osiąganiu tych założeń - mówi prezes klubu Dariusz Mioduski.

- Toyota wspiera sport na całym świecie jako partner Międzynarodowego Komitetu Olimpijskiego i Paraolimpijskiego, a także Polskiego Komitetu Olimpijskiego i Paraolimpijskiego, zachęcając wszystkich do aktywności sportowej i przełamywania własnych barier. Współpraca i wsparcie dla Legii Warszawa doskonale wpisuję się w nasze działania ukierunkowane na sport. Z radością będziemy kibicować warszawskiemu klubowi na wszystkich poziomach rozgrywek trzymając kciuki za dalszy rozwój klubu. Wierzymy, że samochody Toyoty i Lexusa będą dobrze służyć piłkarzom, sztabowi i pracownikom Legii, a drużyna dostarczy kibicom wielu emocji i powodów do dumy – dodaje Jacek Pawlak, prezydent Toyota Motor Poland i Toyota Central Europe.

Słowa kluczowe: legia | toyota | ekstraklasa | pilkanozna | polska | partner

© 2010-2018 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.