Sandecja zbada kibiców

9. października 2018, 15:06
autor: Krzysztof Baranowski
źródło: informacja prasowa

Śladem m.in. Lecha Poznań, Śląska Wrocław i Wisły Kraków, Sandecja Nowy Sącz przeprowadzi badanie opinii swoich kibiców.
Każdy sympatyk klubu będzie mógł odpowiedzieć na kilka pytań w specjalnej intenretowej ankiecie. Jej głównym celem będzie poznanie opinii kibiców w różnych tematach dotyczących działalności klubu w ostatnim sezonie i wyciągnięcie wniosków na przyszły rok. Badanie przeprowadzi niezależna sportowa firma badawcza Sport Analytics.

Proces badawczy będzie dotyczył następujących aspektów funkcjonowania klubu - frekwencja na meczach Sandecji Nowy Sącz, bezpieczeństwo w dniu meczowym, "Ty jako kibic", usługi i infrastruktura klubu, kontakt kibiców z klubem, i sprzedaż biletów.

- Badanie oparte jest na standardach badawczych wykorzystywanych w klubach europejskich. Dotyczyć będzie w zasadzie wszystkich kwestii związanych z komfortem kibica na stadionie w Nowym Sączu. - mówi analityk Paweł Chmielowski. - Zresztą nie tylko, bo w badaniu również znajduje się część otwarta, do wypełnienia z dowolnymi spostrzeżeniami na temat rozwoju Sandecji. - tłumaczy Chmielowski.

Dla kibiców, którzy wezmą udział w badaniu przygotowano atrakcyjne nagrody, m.in. karnety na rundę wiosenną.