Ligue 1 z hasłem przewodnim

5. sierpnia 2018, 13:45
autor: Krzysztof Baranowski
źródło: Sportsmarketing.fr

Wkrótce rusza nowy sezon Ligue 1 Conforama. Operator rozgrywek zaprezentował nowe hasło przewodnie dla kampanii 2018/2019.
"La ligue des talents", czyli "Liga talentów" - tak promować będzie swoje rozgrywki francuska Ligue 1. Hashtag #LaLigueDesTalents już funkcjonuje w mediach społecznościowych.

- Ligue 1 jest w kluczowym etapie rozwoju. Nowe hasło wyraża zdolność do szkolenia i przyciągania młodych talentów do rozgrywek. Ma ono również podkreślić rolę trenerów, nauczycieli, kibiców, pracowników klubu i wolontariuszy, którzy sprawiają, że Ligue 1 Conforama jest najważniejszą sportową areną w kraju. - mówi Nathalie Boy de la Tour, prezes LFP.

- Nowy podpis odzwierciedla francuską doskonałość w futbolu i mówi o jakości naszych produktów. - dodaje dyrektor wykonawczy Ligue de Football Professionnel.

Zaprojektowany przez agencje No Com i Leroy Tremblot podpis pokazywany będzie we wszystkich nośnikach komunikacyjnych ligi.

Słowa kluczowe: lfp | laliguedestalents | ligue1 | pilkanozna | francja

© 2010-2018 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.