Polska Grupa Górnicza sponsorem Górnika

6. lipca 2018, 10:58
autor: Krzysztof Baranowski
źródło: Górnik Zabrze

Podczas przedsezonowej prezentacji Górnika Zabrze, ogłoszono również nawiązanie współpracy z Polską Grupą Górniczą.
O zainteresowaniu wsparciem klubu przez PGG mówiło się od początku czerwca. Teraz wiadomo, że spółka została strategicznym partnerem czwartej drużyny minionego sezonu LOTTO Ekstraklasy.

Polska Grupa Górnicza to nawiększa spółka węglowa w kraju, zatrudniająca ok. 43 tysiące pracowników. Zanngażowana jest w wiele projektów z zakresu CSR.

- Nie chciałbym zabrzmieć górnolotnie, ale Górnik Zabrze i Polska Grupa Górnicza są jak jedność. Łączy nas zarówno nazwa, jak i górnictwo. Dlatego, gdy pojawiła się propozycja współpracy, nie mieliśmy chwili zawahania. Ważne dla nas było też wsparcie miasta dla klubu, atmosfera panująca na stadionie, którą widzieliśmy podczas prezentowanych filmów. Bardzo ważna jest dla nas praca klubu z młodzieżą i umiejętność współżycia klubu z lokalną społecznością. - mówi Jerzy Janczewski, wiceprezes PGG.

© 2010-2018 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.