Suzuki sponsorem Korony

5. lipca 2018, 08:00
autor: Krzysztof Baranowski
źródło: inf. prasowa

Suzuki Motor Poland będzie głównym sponsorem Korony Kielce, począwszy od sezonu 2018/2019.
Ekstraklasowy klub współpracuje z Suzuki od stycznia 2018 roku, gdy firma została oficjalnym partnerem motoryzacyjnym Korony przed rundą wiosenną. Już wtedy Piotr Dulnik - prezes zarządu Suzuki Motor Poland - oznajmił, że liczy na budowę długofalowej relacji z klubem.

- Jestem zadowolony, że tak duża firma o zasięgu globalnym zdecydowała się dalej z nami współpracować. Cieszę się, tym bardziej że zakres świadczeń został na tyle zwiększony, że możemy mówić o Suzuki jako o głównym sponsorze naszego klubu. Jestem przekonany, że taka współpraca przyniesie korzyści obu stronom, a my zrobimy wszystko, aby nasz partner był zadowolony i dumny z tego, że nas wspiera. - mówi prezes zarządu Korona S.A., Krzysztof Zając.

W trakcie nowych rozgrywek LOTTO Ekstraklasy, logotyp marki motoryzacyjnej pojawi się na froncie koszuek meczowych Korony. Marka eksponowana będzie także na stadionie podczas dni meczowych.

Dodatkowo, Korona porozumiała się z Lewiatanem, który pozostanie sponsorem premium.

© 2010-2018 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.