Cloudbet skorzysta na mundialu?

13. czerwca 2018, 17:58
autor: Krzysztof Baranowski
źródło: SBC News / własne

Oparty na walucie bitcoin serwis bukmacherski Cloudbet wprowadza z okazji piłkarskich mistrzostw świata zmiany na korzyść swoich klientów.
Podczas piłkarskich mistrzostw świata w Rosji bukmacher podwyższa limity zakładów na czas trwania turnieju. Cloudbet akceptować ma zakłady o wartości do 20 bitcoinów w fazie grupowej, które od fazy pucharowej do finału w Moskwie rosnąć mają aż do 100 bitcoinów (ok. 2,3 mln zł po dzisiejszym kursie).

- Przy takich limitach może to być pierwszy Puchar Świata w historii, w których najwyższe limity zakładów dostępne są tylko dla osób handlujących bitcoinem. - stwierdził Mirio Mella, jeden z dyrektorów Cloudbeta.

Chociaż ta kryptowaluta powstała w 2009 roku, tegoroczny rosyjski turniej jest pierwszym, w którym bitcoin wdarł się do mainstreamu. Cloudbet założony w 2013 roku spodziewa się dzięki temu niespotykanego dotąd popytu na swoje usługi, wykorzystując to piłkarskie wydarzenie do wdrożenia rewolucji w świecie bukmacherskim.

© 2010-2018 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.