Amerykanie kupują bilety przez Snapchata

13. czerwca 2018, 11:59
autor: Krzysztof Baranowski
źródło: CNBC / własne

Kluby sportowe i kapele muzyczne mogą sprzedawać bilety fanom bezpośrednio przez Snapchat Stories, dzięki integracji aplikacji z SeatGeek.
Wyszukiwarka biletów jest jedną z pierwszych ofert e-commerce w ramach platformy społecznościowej i jest testowana w jednym amerykańskim mieście. Nowy Jork współpracuje ze Snap Inc., aby umożliwić fanom kupowanie wejściówek na wydarzenia sportowo-kulturalne poprzez popularną wśród młodzieży aplikację.

Jak to działa? Kluby i artyści mogą dodawać funkcje biletowe do swoich Snapchatowych postów dotyczących zbliżającego się wydarzenia. Użytkownicy przeglądający te wpisy sprawdzając szczegóły mogą zaznaczyć interesujące ich miejsca i je zarezerwować.

Snapchat testował już tę funkcjonalność na początku tego roku na meczu Los Angeles FC z DC United w lidze MLS. Skorzystanie z tej możliwości zapowiedział również Errol Spence Jr - aktualny zawodowy mistrz świata organizacji IBF. Ma on sprzedawać w ten sposób bilety na swój najbliższy pojedynek.

SeatGeek zapewnia sprzedaż biletów na obiektach AT&T Stadium (Dallas Cowboys) i Banc of California Stadium (siedziba Los Angeles FC).

Słowa kluczowe: snapchat | seatgeek | nowyjork | usa

© 2010-2018 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.