LechTV zakończy działalność?

11. czerwca 2018, 18:10
źródło: Gazeta Wyborcza

Kolejne ciekawe wieści napływają w sprawie Lecha Poznań. Tym razem chodzi o telewizję klubową LechTV.

Kilka dni temu informowaliśmy o poszukiwaniach nowego sponsora tytularnego dla stadionu, co jest związane z zakończeniem kontraktu między operatorem obiektu a firmą INEA. Czytaj więcej >>

Teraz okazuje się, że klubowa telewizja nie będzie prowadzona dłużej w aktualnej formie. Powstała ona w 2013 roku, właśnie w kooperacji z firmą telekomunikacyjną INEA. Emitowano tam wiele programów poświęconych codziennemu funkcjonowaniu Lecha Poznań, a za ich przygotowanie odpowiedzialni byli głównie dziennikarze telewizji WTK.

– Pięć lat temu podpisaliśmy z Lechem Poznań i Marcelin Management umowy obejmujące sponsoring tytularny stadionu oraz umieszczenie w ramówce INEA kanału telewizji klubowej LechTV, dostępnego dla naszych klientów. W wypadku obu tych umów złożyliśmy oferty ich przedłużenia. W obu przypadkach niestety nie doczekaliśmy się odpowiedzi – powiedział Tomasz Zmyślny, dyrektor marketingu INEA w rozmowie z poznańską „Gazetą Wyborczą”.

Zmyślny dodaje, że szanse na dalszą współpracę w dotychczasowej formie spadają. Wszakże jest już połowa czerwca, a umowy jak nie było tak nie ma. Zauważa, że jest to pewien problem, gdyż wielu klientów nabyło pakiety z myślą o LechTV.

– Telewizja klubowa zachowa ciągłość i kibice nie muszą obawiać się o to, że zabraknie materiałów wideo z Lecha – uspokoił rzecznik prasowy Lecha Poznań, Łukasz Borowicz. Jak ona będzie wyglądać? Tego jeszcze nie ujawniono.

Słowa kluczowe: lechpoznan | lechtv | inea | ekstraklasa | pilkanozna | media | polska

© 2010-2018 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.