Mocne wsparcie dla Zagłębia

17. maja 2018, 17:39
źródło: Zagłębie Sosnowiec

Zagłębie Sosnowiec występujące na zapleczu LOTTO Ekstraklasy od roku współpracuje z Grupą Nelro Data. Teraz zaangażowanie firmy się zwiększy.

Otóż firma z branży IT została sponsorem strategicznym pierwszoligowca.

- Nie ukrywam, że jestem bardzo szczęśliwy z faktu przedłużenia umowy przez Nelro Datę i jej nowych warunków.  Od pierwszego dnia współpracy da się wyczuć ogromną serdeczność szefów firmy i duże zaangażowanie emocjonalne. Wierzę, że nasza ponad stuletnia marka Zagłębia dobrze będzie współgrać z młodą firmą i obie odegrają jeszcze pierwszoplanowe role na swoich polach działania - skomentował zawarcie umowy Marcin Jaroszewski, prezes klubu.

- Dla mnie ta umowa to hołd dla miasta z którego pochodzę i klubu któremu całe życie kibicuję. Pamiętam gdy po Zagłębiu zostały tylko grafy na murach, ale kibice klubu pokazali niezłomną siłę, a klub - że jest nieśmiertelny. Wiara przetrwała i po prawie 25 latach z małą przerwą - niebytu , od pewnego czasu Zagłębie znowu podąża tam, gdzie moje marzenia. Jeśli mogę w tym uczestniczyć, to chcę i stąd nasza umowa - dodał Łukasz Pacholski, wiceprezes Grupy Nelro Data.

Kontrakt podpisano na dwa sezony, czyli do końca kampanii 2019/20.

© 2010-2020 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.