Brubeck Iron Run na Festiwalu Biegowym 2018

13. kwietnia 2018, 10:58
źródło: informacja prasowa

Iron Run – najbardziej wymagającej z konkurencji Festiwalu Biegowego Forum Ekonomicznego w Krynicy-Zdroju - ma nowego partnera.

Nowy partner wydarzenia to czołowa polska firma produkująca bieliznę oraz odzież termoaktywną. Zapewni ona między innymi bogate pakiety startowe dla uczestników wydarzenia.

Brubeck Iron Run odbędzie się w dniach 7-9 września 2018 r. w Krynicy-Zdroju. Jest to bieg etapowy - jeden z nielicznych, a przy tym jeden z najtrudniejszych w Polsce. Przez trzy dni uczestnicy startują na ulicy i w górach, ścigając się z rywalami i ostrymi limitami czasowymi w poszczególnych konkurencjach, a przede wszystkim, z własnymi słabościami. Premierową edycję Iron Run w 2013 r. (jeszcze z biegiem górskim 34 km zamiast 64 km w programie) ukończyło 91 zawodników. Ubiegłoroczną, z ultramaratońskim wyzwaniem już tylko 60. Wygrywali Artur Jendrych (kat. do 40 lat), Radosław Ślaski (kat. powyżej 40 lat - drugi triumf z rzędu!) oraz Patrycja Bereznowska, rekordzistka świata w biegu 24-godzinnym, zarazem ambasadorka marki Brubeck.

Słowa kluczowe: ironrun | brubeck | bieganie | partner | polska

© 2010-2018 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.