Ekstraliga z POLADA

12. marca 2018, 19:01
źródło: informacja prasowa

Ekstraliga Żużlowa poinformowała o zawarciu umowy z POLADA. Co oznacza ten kontrakt dla PGE Ekstraligi?

Przede wszystkim już od najbliższego sezonu zakłada się przeprowadzenie około 60 badań antydopingowych. Planowane są także szkolenia dla klubów z zakresu działań antydopingowych.

- To historyczna chwila, ponieważ nigdy wcześniej w Polsce żadna profesjonalna liga sportowa nie zawierała z POLADĄ podobnej umowy. Bardzo szybko wyciągnęliśmy wnioski z ubiegłorocznej sprawy Grigorija Laguty. Chcemy powiedzieć stanowcze "nie" dopingowiczom w PGE Ekstralidze - powiedział Wojciech Stępniewski, prezes Ekstraligi Żużlowej.

Co ciekawe, koszty badań pokryją kluby za pośrednictwem zarządcy rozgrywek.

- Bardzo cieszę się, że zainicjowane przez Ekstraligę Żużlową latem ubiegłego roku rozmowy dotyczące naszej umowy, zostały sfinalizowane. To pionierskie rozwiązanie, które jest ważne z punktu widzenia dynamiki sezonu rozgrywkowego w PGE Ekstralidze oraz prewencji - dodał Michał Rynkowski, dyrektor Polskiej Agencji Antydopingowej.

Słowa kluczowe: ekstraliga | polada | zuzel | partner | polska

© 2010-2018 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.