Enea wspiera tenis stołowy

11. lutego 2018, 11:19
źródło: KTS Siarka Tarnobrzeg

KTS Tarnobrzeg, czołowy polski klub tenisa stołowego, zyskał wsparcie sponsora tytularnego.

Umowę z firmą Enea parafowano tuż przed rewanżowym meczem z Linz AG Froschberg w ramach Seamaster Ligi Mistrzyń. Zawodniczki z Polski wygrały 3:1 i awansowały do półfinału.

W tym spotkaniu grały już pod nowa nazwą - KTS Enea Siarka Tarnobrzeg.

- Wspieranie tak utytułowanej drużyny to dla nas powód do radości. Energia od Enei dla drużyny z pewnością zagwarantuje kibicom jeszcze wiele sportowych emocji. Konsekwentnie wspieramy sport na terenie działania Grupy Enea, angażując się we współpracę z klubami - uzasadnia Paweł Antończyk, rzecznik prasowy Enei Połaniec.

- Dzięki współpracy z Eneą będziemy mieli więcej spokoju organizacyjnego i logistycznego, a to będzie miało przełożenie na spokojniejszą głowę w naszej podstawowej pracy, czyli przy tenisowym stole. To jest pierwszy rok współpracy, ale w naszym klubie mamy nadzieję, że to będzie współpraca wieloletnia, gdyż tylko przy długofalowych wspólnych działaniach można osiągnąć jeszcze wyższy poziom wynikowy i promocyjny - dodaje Zbigniew Nęcek, trener i wiceprezes klubu Enea Siarka Tarnobrzeg.

Klub to 26-krotny zdobywca mistrzostwa Polski, dwukrotny wicemistrz Europy w rozgrywkach Ligi Mistrzów i zdobywca Pucharu Europy.

Słowa kluczowe: ktssiarka | enea | tenisstolowy | polska | sponsor

© 2010-2018 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.