Fundacja STS na dłużej z PZKosz

10. lutego 2018, 17:39
źródło: PZKosz

Fundacja Sport Twoją Szansą przedłużyła współpracę z Polskim Związkiem Koszykówki.

W ramach zawartej umowy fundacja kontynuować będzie wsparcie reprezentacji Polski w koszykówce na wózkach. Obecnie drużyna przygotowuje się do udziału w Mistrzostwach Świata rozgrywanych w Hamburgu w sierpniu br.

Fundacja Sport Twoją Szansą powstała z inicjatywy firmy STS, największego bukmachera w Polsce, który jest także jej sponsorem głównym.

- Fundacja, jak również STS, znane są ze wsparcia całego polskiego sportu. Za cel obraliśmy sobie pomoc utalentowanym osobom, które z różnych powodów zmagają się z trudnościami w realizowaniu swoich sportowych pasji. Reprezentacji koszykarzy na wózkach patronujemy już od dwóch lat. W tym czasie Biało-Czerwoni pokazali dobrą formę i wywalczyli sobie udział w mistrzostwach świata. Liczymy, że kontynuacja kontraktu sponsorskiego zapewni koszykarzom warunki do przygotowania do najważniejszego w tym roku turnieju - powiedział Mateusz Juroszek, prezes STS oraz fundacji Sport Twoją Szansą.

Umowa będzie obowiązywała do końca 2018 roku.

Słowa kluczowe: pzkosz | fundacjasts | sts | koszykowka | partner | polska

© 2010-2018 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.