Organizacja KSW wraca do Wrocławia

10. lutego 2018, 16:08
źródło: MMAbiznes.pl

Po prawie pięciu latach przerwy Federacja KSW wraca do stolicy Dolnego Śląska. 14 kwietnia odbędzie się czwarta w historii gala KSW we Wrocławiu.

Ostatnio kibice w Hali Stulecia mogli oglądać naszych zawodników w grudniu 2013 roku podczas KSW 25. W głównych walkach KSW 43 nie zabraknie największych gwiazd KSW oraz pojedynków mistrzowskich, pierwsze nazwiska bohaterów gali zostaną opublikowane w najbliższych dniach.

Po raz pierwszy we Wrocławiu KSW pojawiło się w 2007 roku, kiedy to odbyła się tam gala z cyklu KSW Eliminacje. W ekstrafightach swoje pojedynki przez poddanie w pierwszej rundzie wygrali Łukasz Jurkowski i Mamed Khalidov. Rok później KSW znów zawitało do Hali Stulecia i tym razem kibice mogli oglądać po raz kolejny świetny występ Khalidova, który w drugiej rundzie posłał na deski Petra Ondrusa.

Trzecia gala KSW we Wrocławiu odbyła się w grudniu 2013 roku i obfitowała w emocjonujące walki i piękne skończenia. Aż siedem pojedynków kończyło się przed czasem, a w najważniejszym starciu wieczoru Mamed Khalidov już w pierwszej rundzie odklepał Ryutę Sakuraia trójkątem nogami i zrewanżował mu się za remis z gali KSW 13.

Słowa kluczowe: ksw | ksw43 | wroclaw | halastulecia | mma | sportywalki

© 2010-2018 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.