Zmiany w Falubazie

11. stycznia 2018, 18:45
źródło: KS Falubaz

KS Falubaz, który występuje w piłkarskiej trzeciej lidze, czekają nowe, prawdopodobnie lepsze czasy.

Wszystko za sprawą nowych władz. Klub przejął Zdzisław Tymczyszyn, prezes ZKŻ SSA oraz Robert Dowhan, senator RP, także zaangażowany w klub żużlowy.

- Zdecydowaliśmy się ratować klub, bo w Zielonej Górze ponad tysiąc dzieci trenuje piłkę nożną, chcemy zrobić to dla nich - przyznał ten pierwszy.

– Chciałbym, by w Zielonej Górze funkcjonował profesjonalny klub na wzór innych ośrodków piłkarskich, ale na zdrowych zasadach finansowych. Liczymy, że przy współpracy z Maciejem Murawskim nam się to uda – podkreśla z kolei Dowhan.

Maciej Murawski – wielokrotny reprezentant Polski – w nowych strukturach KS Falubaz został pełnomocnikiem zarządu ds. sportowych. – Dziękuję za zaufanie. Przez ostatnie kilka lat rozwijałem swoją akademię, teraz moje zaangażowanie będzie większe, ponieważ wchodzę również w piłkę seniorską – komentuje Murawski.

Falubaz po rundzie jesiennej zajmuje 17., przedostatnie miejsce w grupie trzeciej 3. ligi.

© 2010-2018 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.