Tauron powrócił do Dąbrowy Górniczej

11. stycznia 2018, 16:36
źródło: MKS Dąbrowa Górnicza

Firma Tauron, która w przeszłości była sponsorem tytularnym MKS Dąbrowa Górnicza, wraca do klubu. Jednak teraz wesprze siatkarskie grupy młodzieżowe.
Umowa o współpracy w ramach CSR (społecznej odpowiedzialności biznesu) została podpisana w grudniu 2017 roku. - Cenimy sobie to połączenie sił i oczekujemy, że ta relacja będzie się rozwijać. To kolejny krok ku profesjonalizacji klubu, któremu nieobca jest społeczna odpowiedzialność biznesu - przekazał prezes MKS, Robert Koćma.

Również dyrektor sportowy klubu, Adam Malik, docenia zaangażowanie firmy Tauron. Liczy na to, że wspólna, biznesowa przyszłość będzie układała się w pozytywny sposób, a dąbrowska młodzież zyska dzięki zaangażowaniu sponsora. – Tauron był przez wiele lat sponsorem ligi zawodowej, teraz współpraca przybrała nową formę, będzie dotyczyła wsparcia naszej zdolnej młodzieży, która wyróżnia się także poza szczeblem wojewódzkim - przyznał Malik.

Okresu na jaki parafowano umowę, jak i szczegóły wsparcia, nie zostały ujawnione.

Słowa kluczowe: tauron | mksdabrowa | lsk | siatkowka | csr | sponsor | polska

© 2010-2018 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.