Korona Kielce z partnerem motoryzacyjnym

10. stycznia 2018, 18:21
źródło: Korona Kielce

Korona Kielce, która występuje w LOTTO Ekstraklasie pozyskała nowego sponsora. Na podstawie zawartej umowy klub zyskał oficjalnego partnera motoryzacyjnego.

Kontrakt podpisano z Suzuki Motor Poland. Firma dostarczy do klubu flotę samochodów, na którą złożą się dwa modele: SUV Vitara i crossover SX4 S-CROSS. Dodatkowo, japoński producent samochodów zasili również kielczan finansowo. Tych szczegółów jednak nie ujawniono.

- Korona Kielce to silna marka na sportowej mapie kraju, Suzuki to mocny gracz na skalę globalną, cieszę się, że nasze drogi się spotkały i wierzę, że ta współpraca będzie odbywała się z obustronnymi korzyściami - mówi Krzysztof Zając, prezes zarządu Korona SA.

Suzuki Motor Poland od wielu lat wspiera polski sport, angażując się w różne dyscypliny sportowe.

- Chętnie angażujemy się w działania, które promują aktywny styl życia i sport – zarówno ten amatorski, jak i profesjonalny. Piłka nożna jest najpopularniejszą dyscypliną w naszym kraju, dlatego z przyjemnością podpisujemy umowę sponsorską z Koroną Kielce. Cieszymy się z nawiązania współpracy z klubem, który bierze udział w rozgrywkach prestiżowej, najwyższej klasy rozgrywkowej. Nasze wspólne działania z pewnością przyniosą korzyści dla klubu, pozwolą Koronie rozwijać się i zajmować coraz wyższe miejsca w tabeli. Kibicujemy żółto-czerwonym w drodze po Puchar. Najbliższe mecze z pewnością dostarczą mnóstwo pozytywnych emocji – podsumowuje Piotr Dulnik, prezes zarządu Suzuki Motor Poland.

Logo Suzuki pojawi się na koszulkach piłkarzy i będzie wyświetlane na bandach podczas meczów. Firma otrzyma także własną lożę na stadionie.

Słowa kluczowe: korona | suzuki | ekstraklasa | pilkanozna | sponsor | polska

© 2010-2018 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.