Krok ku hali w Będzinie

12. listopada 2017, 16:24
źródło: MKS Będzin

Urząd Miejski w Będzinie poinformował, że zawarto umowy pozwalające na realizację kolejnych etapów powstania obiektu widowiskowo-sportowego.

Innymi słowy, podpisano umowę wykonawczą pomiędzy miastem a spółką Będzin Arena, której to powierzono realizację procesu budowy hali.

Ma z niej korzystać między innymi MKS Będzin występujący na parkietach siatkarskiej PlusLigi.

Parafowano także trójstronną umowę wsparcia pomiędzy miastem, spółką i bankiem, na mocy której zapewnione zostało finansowanie inwestycji. Spółka Będzin Arena zawarła także z bankiem umowę emisji obligacji.

- Plany są ambitne i mam nadzieję, że kolejny raz uda nam się spełnić oczekiwania będzinian. Jestem przekonany, że budowa tego typu obiektu jest niezbędna dla prawidłowego rozwoju naszego miasta, jego atrakcyjności w zakresie organizacji imprez sportowych, wystawienniczych i kulturalnych. Hala widowiskowo-sportowa z prawdziwego zdarzenia będzie niewątpliwie wizytówką naszego miasta i może dać impuls do rozwoju nie tylko siatkówki, lecz także innych dyscyplin sportowych - powiedział prezydent Będzina, Łukasz Komoniewski.

Słowa kluczowe: mksbedzin | bedzinarena | plusliga | siatkowka | bedzin | hala | polska

© 2010-2017 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.