Gdański hokej z branżą stoczniową

11. listopada 2017, 15:28
źródło: PKH2014

MH Automatyka Gdańsk, klub startujący w Polskiej Hokej Lidze, będzie wspierany przez kolejną firmę z branży stoczniowej.

Tym razem umowę zawarto z Nord Ships Group. - To kolejny partner w Klubie Biznesu PKH2014 z branży stoczniowej. Bardzo się cieszymy, że ta niezwykle istotna dla naszego regionu gałąź gospodarki mocno nas wspiera. Myślę, że nie jest to ostatnia firma z tego sektora, która zdecyduje się na promocję przez hokej, sport, który wywodzi się w Gdańsku bezpośrednio ze stoczni. Liczymy na silne grono partnerów współpracujących ze sobą w ramach Klubu Biznesu – powiedział po zawarciu umowy sponsorskiej Bartosz Purzyński, prezes zarządu PKH2014.

– Dzięki wsparciu MH Automatyki Gdańsk chcemy pokazać, że nasze organizacje cechują się podobnymi wartościami. Tak jak na lodzie, tak i w naszym morskim biznesie liczy się rywalizacja, indywidualne podejście do przeciwnika, obranie strategii prowadzącej do sukcesu oraz wytrwałość. – dodał Sławomir Korzonek, prezes zarządu Nord Ships Group Sp. z o.o.

Szczegółów współpracy nie ujawniono. Będzie ona obowiązywać najpewniej przez cały sezon 2017/18.

Słowa kluczowe: pkh2014 | nordships | phl | hokej | sponsor | polska