Canal+ zyskał prawa piłkarskie

12. października 2017, 18:43
źródło: Media2

Ciekawą umowę o długoterminowej współpracy zawarły platforma nc+ oraz Eleven Sports. Wejdzie ona w życie od najbliższego weekendu.

Na jej mocy, aż do końca sezonu 2020/21, widzowie Canal+ będą mogli oglądać transmisje z wybranych meczów 1.Bundesligi.

Należy w tym miejscu pamiętać, że Eleven Sports prawa medialne do niemieckiej piłki ligowej posiada od obecnej kampanii.

Natomiast na mocy sublicencji Canal+ będzie transmitował na wyłączność po dwa mecze podczas 30 kolejek i 3 mecze podczas trzech kolejek w każdym pełnym sezonie Bundesligi.

Pozostałe spotkania będą transmitowane w kanałach Eleven Sports. Dodatkowo Canal+ pokaże również magazyn piłkarski ze skrótami wszystkich meczów Bundesligi.

- Od początku sezonu obserwujemy ogromne zainteresowanie piłką nożną wśród widzów Eleven Sports. Mamy prawa do wielu popularnych wydarzeń z najwyższej półki, wśród których są cztery ligi piłkarskie ze światowej czołówki, wyścigi Formula 1 i żużel. Umowa z nc+ jest dobrym rozwiązaniem dla wszystkich - dzięki niej widzowie będą mieli większy wybór transmisji, a my będziemy mogli efektywniej zarządzać naszym portfolio. Chcąc wyjść naprzeciwko oczekiwaniom kibiców i pokazywać jeszcze więcej meczów na żywo, rozważamy uruchomienie kolejnego kanału jeszcze w tym roku. Szczegóły wkrótce - powiedział Danny Menken, dyrektor zarządzający grupy Eleven Sports.

Obecnie Eleven Sports posiada w Polsce trzy kanały: Eleven, Eleven Sports oraz Eleven Extra.

Słowa kluczowe: bundesliga | elevensports | canalplus | pilkanozna | media | polska | tv

© 2010-2017 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.