Fundacja OMS promowana przez bramkarza

12. października 2017, 12:58

Fundacja OMS, której celem jest udzielenie pomocy młodym sportowcom w realizacji ich celów, zyskała wsparcie ambasadora.

Został nim Szymon Gąsiński, który ma za sobą występy w ekstraklasie piłkarskiej w barwach Zagłębia Sosnowiec, Polonii Bytom oraz Cracovii.

W ostatnim czasie stanowi o sile reprezentacji Polski w beach soccerze, z którą wystąpił w tym roku na Mistrzostwach Świata na Bahamach oraz w Super Finale Europejskiej Ligi Beach Soccera we włoskiej Terracinie.

- Popularny „Gąska” jest wielkim człowiekiem, dosłownie i w przenośni. Gdy usłyszał naszą propozycję nie wahał się ani chwili. Jako Fundacja zyskaliśmy wspaniałego partnera o wielkim sercu i nie mniejszej charyzmie, dzięki czemu informacje o naszych projektach trafią do szerszego grona odbiorców - powiedział o współpracy Bartosz Urbańczyk, dyrektor Fundacji OMS

- Propozycja zaangażowania w charytatywną działalność Fundacji była dla mnie przyjemnym zaskoczeniem. Sądzę, że każdy z nas gdzieś w środku ma wewnętrzną potrzebę pomagania innym i dzielenia się życiowym i boiskowym doświadczeniem. Czasem potrzebny jest jedynie bodziec, dzięki któremu zaczynamy tę potrzebę realizować – dodał Szymon Gąsiński.

© 2010-2017 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.