Byli piłkarze w zarządzie Błękitnych

12. października 2017, 11:30
źródło: Błękitni Stargard

Nadzwyczajne walne zebranie członków stowarzyszenia KP Błękitni Stargard dokonało zmian w składzie zarządu klubu.
Do trzech osób obecnych dotychczas w zarządzie drugoligowego klubu, czyli Zbigniewa Niemca (prezes), Jarosława Hajduka i Andrzeja Lemańczyka, dołączyły dwie osoby ze stargardzkiego środowiska piłkarskiego. Do zarządu weszli Robert Gajda oraz Krystian Domowicz.

Jak informuje klubu „rozszerzenie składu zarządu wynika z wielu dodatkowych zadań jakie spoczywają na klubie funkcjonującym na szczeblu centralnym oraz coraz szerszej działalności klubu w zakresie szkolenia dzieci i młodzieży”.

Robert Gajda był wieloletnim zawodnikiem klub, obecnie jest trenerem zespołu rezerw. Zawodowo jest związany z Przedsiębiorstwem Energetyki Cieplnej Sp. z o.o., który jest jednym z głównych sponsorów Błękitnych. W zarządzie będzie odpowiedzialny za sprawy sportowe i koordynację pomiędzy drużynami seniorów, juniorów starszych i drużyny rezerw.

Krystian Domowicz to również były zawodnik Błękitnych. Zawodowo jest właścicielem firmy budowlanej Rembud od kilku lat wspierającej Błękitnych w ramach projektu KLUB 100. W zarządzie będzie odpowiedzialny za pozyskiwanie środków finansowych z sektora prywatnego, koordynację i rozszerzenie projektu KLUB 100, a w głównej mierze za rozwój grup młodzieżowych funkcjonujących przy Błękitnych Stargard.

Słowa kluczowe: blekitni | 2liga | pilkanozna | zarzadzanie | polska

© 2010-2017 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.