Kurski: Mieliśmy nosa

11. października 2017, 14:46
źródło: Media2

Od 9 października Telewizja Polska ma wyłączne prawa do meczów polskiej reprezentacji w piłce nożnej. Pokaże także dwa najbliższe mundiale.

- To był mój podstawowy cel, żeby piłka wróciła do TVP. Warto mieć marzenia. Marzyłem o tym, żeby w TVP były wszystkie mecze reprezentacji polskiej - powiedział Jacek Kurski, prezes TVP.

- Mieliśmy nosa, że trzeba walczyć o piłkę. TVP powinna być z narodem, kiedy mamy poczucie wspólnoty i dzielimy wspólnie radość - dodał.

Oficjalnie Robert Lewandowski i spółka zagoszczą na antenie TVP 10 listopada, gdy stacja pokaże mecz towarzyski z Urugwajem.

Jak wiadomo, TVP ma prawa telewizyjne, internetowe oraz mobilne do przyszłorocznych Mistrzostw Świata FIFA.

- Chcemy, żeby mecze mundialu były bezpłatnie dostępne dla wszystkich - widzów telewizji tradycyjnej, użytkowników tabletów i komórek oraz internautów poszukujących treści w sieci. Mistrzostwa Świata w Rosji to będzie zupełnie nowa jakość, jeśli chodzi o formę przekazu. Chcemy zrobić skok technologiczny w oprawie graficznej meczów. Pracujemy już nad technologiami augmented reality i grafiką 3D. Chcemy również zatrudnić najlepszych ekspertów, gwiazdy światowego formatu, byłych reprezentantów Polski, młodych polskich trenerów oraz doświadczonych ekspertów telewizyjnych - zapowiedział Marek Szkolnikowski, dyrektor TVP Sport.

Słowa kluczowe: tvp | pilkanozna | reprezentacja | polska | tv | media

© 2010-2017 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.