Futsal Ekstraklasa z nową piłką

11. sierpnia 2017, 16:11
źródło: informacja prasowa

Przed rozpoczęciem poprzedniego sezonu międzynarodowy producent sprzętu sportowego, firma Select, został sponsorem technicznym Futsal Ekstraklasy.
W ramach trzyletniej umowy duńska marka przed każdymi kolejnymi rozgrywkami zobowiązała się dostarczać specjalnie dedykowaną piłkę. Tak jest i teraz. Właśnie zaprezentowano nową piłkę Select Futsal Super FIFA.

W ramach szerokiej umowy wszystkie kluby Futsal Ekstraklasy dostają nie tylko dużą liczbę piłek, ale także rozbudowany pakiet sprzętu.

Zgodnie z kontraktem firma zaprojektowała i wyprodukowała piłkę meczową do wykorzystania w rozgrywkach ligowych w sezonie 2017/2018. Nowa kampania rozpoczyna się w ostatni weekend września.

- Pierwszy rok współpracy był bardzo udany, ale liczymy, że kolejny będzie jeszcze lepszy. Zgodnie z umową dostarczamy nową, specjalnie przygotowaną piłkę dla Futsal Ekstraklasy. Zawodnicy i szkoleniowcy wielokrotnie chwalili ostatnią wersję, która była niezwykle wytrzymała i świetnie spisywała się również po wielokrotnym wykorzystaniu. Mamy nadzieję, że nowa także w pełni spełni ich oczekiwania. Futsal jest dla nas ważnym sektorem biznesowym. Od dawna Select jest obecny w tym sporcie i chcemy, aby było tak dalej - mówi główny przedstawiciel firmy Select na Polskę, Paul Szostek.

Firma do końca sezonu 2018/2019 ma prawo do korzystania z nazwy „Techniczny Sponsor” Futsal Ekstraklasy i do wyłącznego używania tytułu: „dostawca Oficjalnej Piłki Futsal Ekstraklasy”.

Słowa kluczowe: futsalekstraklasa | select | futsal | sponsor | polska |

© 2010-2017 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.