Liverpool FC z Western Union

10. sierpnia 2017, 17:59
źródło: Liverpool FC

To jedna z ciekawszych umów, których zawarcie umożliwiły nowe regulacje Premier League w zakresie sponsorów na rękawkach.

Otóż Liverpool FC będzie w ten sposób promować Western Union, giganta z zakresu świadczenia usług finansowych.

Warunków kontraktu nie ujawniono, ale według informacji „Liverpool Echo”, został on parafowany na pięć lat i opiewa na około 27,7 miliona euro.

W ramach kooperacji firma zapewni kibicom „The Reds” proste i szybkie przelewy pieniężne, płatności przez internet oraz pomoc w innych usługach. Działania promocyjne będą przede wszystkim skierowane do fanów w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Francji, Danii, Norwegii oraz Szwecji.

- Western Union jest marką rozpoznawalną na całym świecie. Cieszymy się, że ta firma będzie pierwszym sponsorem w historii klubu, którego logo znajdzie się na rękawkach koszulek piłkarzy Liverpoolu. Mamy nadzieję, że nasza współpraca zaoferuje dużo korzyści dla fanów zespołu „The Reds” - powiedział Billy Hogan, dyrektor ds. handlowych klubu.

Firma będzie także posługiwać się tytułem oficjalnego partnera transferowego klubu.

© 2010-2017 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.