Cracovia zmieniła sponsora

13. lipca 2017, 18:54
źródło: Cracovia

Cracovia, klub występujący w Lotto Ekstraklasie, będzie miała nowego sponsora technicznego. Została nim niemiecka marka.

Trzyletnią umowę podpisano z Pumą, która domowe koszulki zaprojektowała specjalnie dla klubu.

- Jest mi niezmiernie miło, że firma o takim zasięgu jak Puma będzie współpracować z Cracovią przynajmniej przez 3 lata, a mam nadzieję że dłużej. Dołączamy do wielkich klubów europejskich. Jest to dla nas ważna chwila, czujemy się docenieni, że podpisujemy umowę ze sponsorem znanym na całym świecie - powiedział wiceprezes klubu, Jakub Tabisz.

- Bardzo się cieszę, że mogę tutaj być. Jestem niezwykle zadowolony z tego, że udało się podpisać porozumienie z Cracovią. Jesteśmy szczęśliwi, że to właśnie Cracovia, ponieważ jest to klub z wielką historią, a jest to dla nas bardzo ważne kiedy szukamy nowych partnerów. Stadion wygląda znakomicie. Wiem, że Cracovia ma wspaniałych kibiców i wielkie plany na nadchodzący sezon. Cieszymy się, że będziemy mogli w tych planach uczestniczyć - dodał Jan Sochor, Puma General Manager.

Szczegółów finansowych umowy nie ujawniono. Do tej pry klub korzystał ze sprzętu Legea.

Słowa kluczowe: cracovia | puma | ekstraklasa | pilkanozna | sponsor | polska | legea

© 2010-2017 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.