Atende Software wspiera platformę KSWTV

17. maja 2017, 12:26
źródło: MMAbiznes.pl

Atende Software podpisała umowę z KSW na całościową obsługę udostępniania gal w internecie i zajęła się przebudową kswtv.com oraz jego utrzymaniem.

Dzięki współpracy, KSWVT opiera się teraz na platformie redGalaxy stworzonej przez Atende Software i wykorzystanej m.in. do budowy ipla.tv, czy player.pl. Platforma redGalaxy zawiera cały zestaw narzędzi niezbędnych do budowania telewizji internetowej, umożliwia przechowywanie, transkodowanie, dystrybucję oraz odtwarzanie treści.

– Podczas gdy inne dostępne na rynku rozwiązania skupiają się na jednym obszarze, np. na dystrybucji treści, jej transkodowaniu, czy aplikacjach, my oferujemy kompleksowy zestaw usług od przetwarzania i przechowywanie treści po ich udostępnianie w internecie. To bardzo wygodne rozwiązanie dla klientów, którzy chwalą sobie taki model współpracy – powiedział Przemysław Frasunek, dyrektor działu rozwiązań multimedialnych z Atende Software.

– W oparciu o redGalaxy jesteśmy w stanie uruchomić nową platformę telewizji internetowej dla dowolnego klienta praktycznie w ciągu maksymalnie dwóch miesięcy – dodał Frasunek.

Jak poinformowała firma Atende, umowa z KSW została zawarta na okres 12 miesięcy, z możliwością jej dalszego przedłużenia.

© 2010-2017 Crauford Communications Ltd. All rights reserved.