Eleven dalej angażuje się w żużel

20. kwietnia 2017, 13:42
źródło: Media2

Grupa Eleven Sports Network pozyskała na wyłączność w Polsce kolejne ciekawe prawa telewizyjne w zakresie żużla.

Stacja będzie pokazywać szwedzką Elitserien, której start zaplanowano na maj. Ostatnio prawami tymi dysponował Eurosport.

Warto pamiętać, że w szwedzkiej żużlowej lidze występuje wielu Polaków oraz zawodników znanych z polskich torów.

- Pakiet praw premium Eleven Sports wzbogacił się o kolejny mocny produkt - stwierdził Krzysztof Świergiel, dyrektor zarządzający Eleven Sports w Polsce.

- W naszym kraju żużel należy do najbardziej popularnych sportów, dlatego z wielką przyjemnością zapraszam licznych fanów tej dyscypliny na transmisje z pasjonujących zmagań w Elitserien. Zakup praw do tych zawodów doskonale wpisuje się w naszą strategię lokalizowania kanałów i dostosowywania oferty do potrzeb i upodobań odbiorców. Nasi widzowie w Polsce będą mogli emocjonować się żużlem na wysokim poziomie - dodał.

W części zasadniczej sezonu stacja pokaże po jednym z wtorkowych meczów w każdej kolejce.

Przypomnijmy, iż Eleven Sports prowadzi też transmisje z Speedway Great Britain Premiership oraz Nice 1 Ligi Żużlowej.

Słowa kluczowe: elevensport | elitserien | zuzel | media | polska | tv

© 2010-2017 Crauford Communications Ltd. All rights reserved.