Eleven Sports stawia na MMA

17. lutego 2017, 19:29
źródło: Media2

Eleven Sports pozyskało kolejne prawa medialne. Tym razem podpisano na wyłączność kontrakt z Cage Warriors Fighting Championship.

Tym samym kibice MMA będą mogli obejrzeć wszystkie imprezy z cyklu Cage Warriors, które będą się odbywać w latach 2017-2019.

Co więcej, strony będą też dążyć do organizacji gal w krajach, w których nadawca jest dostępny.

- Cieszymy się, że możemy dodać do naszego stale rozrastającego się portfolio praw sportowych transmisje z imprez tak prestiżowej organizacji Mixed Martial Arts jak Cage Warriors Fighting Championship. Dzięki temu będziemy mogli zaoferować sporty walki na światowym poziomie widzom Eleven Sports ze wszystkich naszych terytoriów - stwierdził Danny Menken, dyrektor zarządzający grupy Eleven Sports.

- Dążymy do tego, aby jak największa grupa fanów MMA na całym świecie mogła emocjonować się walkami Cage Warriors. W ciągu ostatnich dwunastu miesięcy zawarliśmy liczne kluczowe porozumienia, które pomogą nam realizować ten cel. Umową z Eleven Sports dajemy sygnał, że w 2017 roku nie przestajemy się rozwijać i zdobywać nowe rynki. Podoba nam się prezentowany przez Eleven Sports dynamiczny sposób relacjonowania wydarzeń sportowych. Nasi zawodnicy są uważani za jedne z największych talentów MMA. Dzięki zawartym porozumieniom będą mogli zaprezentować swoje umiejętności na prawdziwie międzynarodowej scenie - dodał Casimir Knight, prezes Warrior Development Agency, firmy, do której należy Cage Warriors.

© 2010-2017 Crauford Communications Ltd. All rights reserved.