Suzuki zostaje z koszykówką

3. listopada 2014, 14:39
źródło: PLK

Polska Liga Koszykówki może w dalszym ciągu liczyć na wsparcie Suzuki Motor Poland. Firma przedłużyła współpracę na sezon 2014/15.
Kliknij na zdjęcie, aby je skomentować
Partnerstwo rozpoczęło się w 2013 roku, gdy firma została oficjalnym partnerem motoryzacyjnym Polskiego Związku Koszykówki i Polskiej Ligi Koszykówki.

W ramach prolongaty na potrzeby polskiej koszykówki przekazano samochody, od SX4 S-Cross po Swift.

- W trakcie sezonu Tauron Basket Ligi oraz latem, kiedy gra reprezentacja Polski, często podróżowaliśmy. W każdej chwili mogliśmy liczyć na samochody marki Suzuki, które okazały się niezawodne. Cieszymy się, że ze współpracy zadowolony jest również nasz partner, który chce kontynuować promocję swojej marki poprzez koszykówkę - powiedział Jacek Jakubowski, sekretarz generalny Polskiego Związku Koszykówki i prezes Polskiej Ligi Koszykówki.

- W ciągu ostatniego roku usłyszeliśmy wiele głosów uznania od kibiców polskiej koszykówki. Co prawda to wciąż mniej popularna dyscyplina niż np. piłka nożna w Polsce, ale atmosfera panująca na meczach jest fantastyczna. Z przyjemnością wspieramy sport, który dostarcza kibicom tyle radości, a przy tym promuje grę fair play – zauważył Jarosław Jędrzejewski, dyrektor marketingu w Suzuki Motor Poland.

© 2010-2020 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.