TAURON sponsorem PLS

3. marca 2020, 10:16
źródło: PLS

TAURON Polska Energia został sponsorem Polskiej Ligi Siatkówki. W ramach współpracy nowe nazwy zyskały m.in. liga kobieca - TAURON Liga oraz męska – TAURON 1. Liga.

Umowa z Polską Ligą Siatkówki będzie trwać przez cztery najbliższe sezony.

W trakcie specjalnej konferencji prasowej w Centrum Olimpijskim w Warszawie ogłoszono podpisanie współpracy pomiędzy TAURON Polska Energia a Polską Ligą Siatkówki. Wzięli w niej udział Filip Grzegorczyk – prezes zarządu TAURON Polska Energia, Danuta Dmowska-Andrzejuk – Minister Sportu, Paweł Zagumny – prezes zarządu Polskiej Ligi Siatkówki, Ryszard Czarnecki – wiceprezes Polskiego Związku Piłki Siatkowej oraz Andrzej Gołaszewski – przewodniczący Rady Nadzorczej PLS.

TAURON został sponsorem tytularnym Ligi Siatkówki Kobiet, a także: 1. Ligi Mężczyzn, Pucharu Polski kobiet i mężczyzn oraz sponsorem strategicznym PlusLigi i Superpucharów Polski kobiet i mężczyzn.

- Witamy w naszej siatkarskiej rodzinie! To dla nas ważna chwila, bardzo się cieszę, że zyskaliśmy tak ważnego partnera – podkreśla Paweł Zagumny, prezes zarządu Polskiej Ligi Siatkówki S.A. - TAURON Polska Energia to bardzo silna marka na naszym rynku; cieszę się, że chce razem z nami budować świetlaną przyszłość ligowej siatkówki. Rozwijając nasze rozgrywki razem przyczynimy się także do sukcesów biało-czerwonych reprezentacji, które od lat przysparzają nam tylu radości – dodaje prezes.

- Cieszymy się, że dołączamy do tej wielkiej siatkarskiej rodziny, a naszym klubom życzę sportowych sukcesów – mówi Filip Grzegorczyk, prezes zarządu TAURON Polska Energia. - Polska siatkówka to esencja współczesnego sportu. Z jednej strony sukcesy na najważniejszych światowych imprezach, z drugiej strony rozgrywki krajowe na najwyższym poziomie, przyciągające miliony fantastycznych kibiców. Dla Grupy TAURON ta współpraca ma również ogromny potencjał biznesowy – dodaje prezes Filip Grzegorczyk.

TAURON od lat wspiera rozwój polskiego sportu sponsorując zawodowców, paraolimpijczyków, amatorów oraz juniorów. Do najważniejszych imprez w portfolio firmy zaliczyć można: Tour de Pologne, TAURON Junior Cup, finał Indywidualnych Mistrzostw Europy na żużlu – TAURON SEC. Firma jest również sponsorem strategicznym Olimpiad Specjalnych.

Słowa kluczowe: pls | lsk | 1ligamezczyzn | plusliga | tauron | siatkowka | sponsor | polska

© 2010-2020 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.