Sevilla FC ze sponsorem głównym

16. lipca 2019, 16:13
źródło: Sevilla FC

Sevilla FC występująca w LaLiga Santander pozyskała nowego sponsora głównego. Będzie nim znana firma bukmacherska działająca online.

Kontrakt zawarto z Marathonbet. Umowa będzie obowiązywać w sezonie 2019/20 oraz 2020/21. Bukmacher zastąpi Playtikę funkcjonującą w branży gier społecznościowych.

Logo firmy będzie widoczne nie tylko na koszulkach, ale także na stadionie Ramón Sánchez Pizjuán, a także w strefach mieszanych i miejscach wywiadów.

Warunki finansowe umowy nie zostały podane do wiadomości publicznej, chociaż doniesienia medialne w Hiszpanii mówią, że Marathonbet zapłaci Sevilli 5 mln euro za sezon.

Marathonbet wykorzysta również partnerstwo, aby zapewnić fanom Sevilli ekskluzywne treści, oferty zakładów i doświadczenia.

José Castro, prezes klubu, powiedział: - Zgodnie z projektem międzynarodowego rozwoju Sevilli, kluczowe jest dla nas powiązanie naszej marki z dużymi, międzynarodowymi firmami, takimi jak Marathonbet. Ta dwuletnia umowa sponsorska jest ważnym krokiem dla naszego klubu, nie tylko z finansowego punktu widzenia, ale przede wszystkim z przywileju kojarzenia się z marką taką jak Marathonbet.