Fortuna wsparła Stomil

16. lipca 2019, 14:32
źródło: Stomil Olsztyn

Szybko działają nowe władze Stomilu Olsztyn. Klub ma nowego sponsora, którym została firma bukmacherska Fortuna.

Umowa z nowym sponsorem będzie obowiązywać co najmniej do końca sezonu 2019/20.

Jak informuje pierwszoligowy klub piłkarski, na mocy umowy na stadionie w Olsztynie pojawią się dodatkowe nośniki reklamowe Fortuny. Wspólne plany marketingowe zakładają również aktywacje skierowane do kibiców oraz obecność bukmachera w klubowych kanałach social media.

- Zaangażowanie klubu oraz piłkarzy w walkę o przetrwanie Stomilu na poziomie Fortuna 1. Ligi w rundzie wiosennej ubiegłego sezonu zrobiło na całym środowisku piłkarskim duże wrażenie. Jestem przekonany, że nadchodzą lepsze dni dla Dumy Warmii, dlatego, jako Fortuna chcemy towarzyszyć zespołowi z Olsztyna w walce o coraz wyższe cele sportowe i organizacyjne. Mam nadzieję, że dzięki współpracy ze Stomilem wzmocnimy swoją obecność w regionie, a klub, przy naszym wsparciu już niedługo nawiąże do czasów, gdy jak równy z równym rywalizował z najlepszymi drużynami w kraju – powiedział Leszek Haba, członek aarządu, dyrektor marketingu Fortuna Online Zakłady Bukmacherskie.

- Cieszy nas niezmiernie, że tak uznana na polskim rynku firma jaką bez wątpienia jest Fortuna dołączyła do grona firm wspierających Klub i razem będziemy budować #NowyStomil. Wierzę, że ta współpraca przyniesie korzyści dla obu stron – podsumował prezes zarządu Stomil Olsztyn S.A., Robert Jurga.

Słowa kluczowe: stomil | fortuna | 1liga | pilkanozna | bukmacher | sponsor | polska