Polska koszykówka jedzie dalej Suzuki

12. czerwca 2019, 17:04
źródło: PZKosz

Suzuki Motor Poland i Polski Związek Koszykówki oraz Polska Liga Koszykówki podpisały nową umowę sponsoringową.

Suzuki zostaje sponsorem głównym reprezentacji Polski koszykarzy i koszykarek oraz sponsorem oficjalnym Energa Basket Ligi w ekstraklasie mężczyzn i kobiet. Turnieje finałowe Pucharu Polski mężczyzn i kobiet oraz mecz o Superpuchar Polski zostały objęte sponsoringiem tytularnym Suzuki.

Piotr Dulnik, prezes Suzuki Motor Poland podkreślił: - Suzuki jest partnerem Polskiego Związku Koszykówki i Polskiej Ligi Koszykówki od 2013 roku, więc przez wiele lat wspieraliśmy koszykówkę także w okresach, gdy popularność tej dyscypliny była mniejsza. Jako stabilny i wieloletni sponsor wierzyliśmy, że efekty przyjdą i teraz wspólnie cieszymy się z ogromnego sukcesu sportowego jakim jest awans do Mistrzostw Świata.

- Awans to spełnienie marzeń, bo po raz ostatni polska kadra grała na Mistrzostwach Świata 52 lata temu. Jesteśmy dumni z tego, co dokonaliśmy. Obecnie jesteśmy w trakcie meczów finałowych. Sezon był pełny zwrotów akcji i niespodzianek - taka jest nasza liga - ciekawa i nieobliczalna. Warto w nas inwestować, ponieważ zapewniamy emocje przez cały sezon - podsumował Radosław Piesiewicz, prezes PZKosz i Polskiej Ligi Koszykówki.

W przededniu Mistrzostw Świata Suzuki wspiera koszykarzy środkami finansowymi oraz flotą 150 wszechstronnych i niezawodnych samochodów. Kontrakt ma wartość kilku milionów zł w ciągu 2 lat.

Słowa kluczowe: pzkosz | plk | suzuki | koszykowka | sponsor | polska | reprezentacja