Pogoń ma nowego człowieka

17. września 2015, 17:38
źródło: Pogoń Szczecin

Pogoń Szczecin poinformowała, iż do zarządu spółki dołącza Wojciech Naruć. Jest to związane z zacieśniania współpracy pomiędzy Grupą Azoty i szczecińskim klubem.

Naruć od prawie pięciu lat jest wiceprezesem zarządu Grupy Azoty Zakłady Chemiczne „Police” S.A. Jest odpowiedzialny m.in. za zarządzanie finansami, IT i zakupy surowców strategicznych. Jest doktorem nauk ekonomicznych, a dyplom obronił w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie.

Jest też absolwentem Akademii Ekonomicznej w Krakowie (studia wyższe), Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu (studia podyplomowe) oraz Politechniki Opolskiej (studia podyplomowe). Posiada bardzo bogate doświadczenie w zakresie zarządzania, finansów oraz controllingu. W przeszłości pracował również m.in. w ZAK S.A. (obecnie Grupa Azoty Zakłady Azotowe Kędzierzyn S.A.).

Naruć ponadto jest członkiem Harvard Business Review Polska, ma doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych w szkołach wyższych (na Uniwersytecie Szczecińskim, czy w Wyższej Szkole Ekonomiczno-Humanistycznej w Bielsku-Białej), a w swoim dorobku ma liczne publikacje naukowe.

Sprawdź które miejsce zajmuje Pogoń w Lidze Facebooka!

© 2010-2017 Crauford Communications Ltd. All rights reserved.